Atelier Åbne

Het was even wat stiller hier op de website, maar stil heb ik niet gezeten. Sinds kort heb ik mijn intrek genomen in Atelier Åbne: mijn werkplek en winkel in één. Ik zit hier samen met 4 andere hard werkende creatieven, die allemaal mooi/interessant/vrolijk werk maken. Geen fotografie maar absoluut het bekijken waard:

Kom vooral ook kijken in onze winkel in Rotterdam Noord (Rodenrijselaan 41C)! We zijn altijd op dinsdag en vrijdag open maar doordeweeks is er vaak wel iemand. Langskomen in het weekend? Stuur mij even een berichtje.

_MG_0083-1.jpg
_MG_0041-1.jpg
_MG_0098-1.jpg
_MG_0042-1.jpg

Seizoenspost editie 3 nu te bestellen!

Het einde van de herfst nadert en daarmee natuurlijk ook het begin van de winter. De derde editie van Seizoenspost is nu te bestellen in de webshop. Op 21 december worden alle pakketjes verzonden, precies op tijd voor kerst. Binnenkort zullen ook de jaarabonnementen via mijn webshop te bestellen zijn (op dit moment kan dit via de mail).
De inhoud van deze verrassingspakketten blijft uiteraard nog geheim. Hieronder een van de doosjes van de eerste editie. Wees er op tijd bij, want de edities zijn niet met terugwerkende kracht te bestellen!

Seizoenspost editie 1

Vruchtbare Grond

Wat was het een succes, de Open Expo Vruchtbare Grond in het Stedelijk Museum van Schiedam afgelopen week! Petje af voor de organisatie, die 136 kunstenaars hebben weten samen te brengen tot een mooi en energiek geheel. Alles kwam samen in vier zalen met een eigen sfeer: van de uitbundige stad naar de door mensenhanden gemaakte polder, naar de donkere en geborgen sfeer van het bos, om uit te komen bij het weidse uitzicht van het strand. Mijn werk “Vier inwoners van Schiedam” kreeg een prachtige plek in de polder. Waar ik me als West-Fries, opgegroeid met de poten in de klei, zelf overigens ook prima thuis voelde. De Vier inwoners van Schiedam hebben na de expositie een nieuw thuis gevonden. En wel in Schiedam! Morgen ga ik ze naar hun nieuwe eigenaren brengen. Ik ben blij dat ze bij hun roots kunnen blijven…

Ga het vooral allemaal digitaal bekijken, zeker als je er in het echt niet bij kon zijn! ->

Door de expositie lopen

_MG_9711-1.jpg

Expositie in Stedelijk Museum Schiedam (6 t/m 9 september)

Ik kreeg een leuk bericht op de valreep voor mijn vakantie (ben inmiddels weer terug maar was even offline): 6 t/m 9 september exposeer ik in het Stedelijk Museum in Schiedam! Open Expo Schiedam is een evenement voor en door Schiedamse kunstenaars. Ik ben gevraagd als introducé van buitenaf, door de kunstenaar Frances Raboen. Zij zal ook exposeren, met prachtig werk rond het thema mens/natuur. Kortom: komt dat zien!

Meer info:
http://www.openexposchiedam.nl

Logo_Open-Expo-Schiedam_Geel-512x482.png

Nieuw: Seizoenspost

Ik heb een nieuw item toegevoegd aan mijn shop: Seizoenspost!
Met Seizoenspost wil ik jullie meenemen in mijn onderzoek naar natuur. Mijn bevindingen en observaties deel ik graag op een toegankelijke manier en het liefst niet alleen digitaal. Ik wil mijn werk de huiskamers in hebben, de schoorsteenmantel op, de brievenbussen in. En daarom dus Seizoenspost.

Het idee is simpel: op de dag dat een nieuw seizoen in gaat (21 juni, 21 september, 21 december en 21 maart) verstuur ik een mysterieus pakketje naar degenen die zich daarvoor hebben ingeschreven. Gedurende het jaar werk ik aan verschillende projecten, klein en groot. Wat er precies in het pakket zit blijft een verrassing. Verschillend van formaat, prints, een boekje. In ieder geval altijd iets anders en iets dat mooi is om te krijgen of aan iemand cadeau te doen. Iets voor nieuwsgierige mensen, mensen die van post houden, mensen die van fotografie houden op hun schoorsteenmantel. 

Wil je elk seizoen iets moois ontvangen? Je kunt je ook inschrijven voor een heel jaar. Stuur mij dan even een mailtje naar: dagmarhaggenburg@gmail.com

1 editie Seizoenspost: €12,50
1 volledig jaar Seizoenspost: €50,- (4 x €12,50) 

_MG_5028-1.jpg

Uit deze peukenautomaat haal je geen peuken, maar kleine kunstwerkjes

Ja je leest het goed: kunst uit een sigarettenautomaat. Onlangs maakte ik werk speciaal voor Pakje Kunst. Deze kunstwerkjes zijn nu te trekken uit de automaat van het Wennekerpand te Schiedam (voor slechts twee munten van twee euro). Het leek me mooi om iets te doen met de omgeving van de automaat, zodat de gelukkige eigenaar van het pakje wellicht wat meer om zich heen gaat kijken. Wat er exact in zit ga ik natuurlijk niet vertellen want dat blijft een verrassing. Elk pakje is uniek. Er zitten overigens ook andere kunstenaars in de automaat dus het kan ook zijn dat je een beeldhouwwerk of schilderijtje krijgt. Mocht je per sé iets van mij willen moet je dus genoeg munten meenemen (en anders ook). Ik heb zelf al een aantal mini kunstwerkjes in mijn bezit van andere kunstenaars, het is echt verslavend! 

Klik hier om een artikel over Pakje Kunst in het Parool te lezen

pakjekunst.jpg

Publicatie in zomereditie van tijdschrift De Tuin in Vier Seizoenen

Vorig jaar rond deze tijd was ik druk bezig met het voorbereiden van mijn reis naar IJsland. Nu ligt het resultaat in de winkels! Tekst + fotografie + concept door mij. Met grote dank aan de IJslanders Björk en Rannveig voor hun bijzondere verhalen.

Het blad is in de winkel te herkennen aan deze cover (geen beeld van mij):

IGPOTY

De definitieve uitslag van de International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) is bekend. Ik heb de derde plek behaald in de Greening the City categorie! 
De komende tijd zullen er diverse exposities plaatsvinden in o.a. de Hortus Botanicus in Amsterdam, de Royal Botanic Gardens Kew in Londen en de Gibraltar Botanic Gardens. Per locatie wordt een selectie gemaakt uit de verschillende categorieën. Waar mijn werk precies te zien zal zijn, zal ik laten weten, maar de tentoonstellingen zijn sowieso het bezoeken waard want er zitten erg mooie beelden tussen!

http://www.igpoty.com/

Nieuwe website

Op een dag weet je het: je hebt een nieuwe website nodig. Deze september maakte ik een frisse start en ik miste ineens een platform om al mijn nieuwe ideeën kwijt te kunnen. In principe kon dat natuurlijk op mijn oude website, maar daar werd ik zelf verre van enthousiast van, al die oude meuk. Dus daarom ga ik helemaal in het nieuw: geen (gevoelsmatig) eeuwenoude projecten en bijzaken meer, slechts mijn natuuronderzoek. Omdat dat mijn kracht is en ik daar nu eenmaal het liefste mee bezig ben (niet onbelangrijk). 

Aardig wat kopjes koffie (en chocoladerepen) verder is de website nu online! Het platform voor mijn onderzoek is zo goed als af. Alleen ben ik nog bezig met maken van een blog. In augustus was ik in IJsland om in de wereld van het tuinieren onder barre omstandigheden te duiken. Mijn eerste artikel zal daar over gaan.

Ik ben erg benieuwd hoe de website ervaren wordt. Tips en opmerkingen zijn altijd welkom! 

(Ziehier wat mijn polaroid camera van de nieuwe website vindt)

(Ziehier wat mijn polaroid camera van de nieuwe website vindt)